Oakland Grey Handtassen Storm Bag Cowboysbag xaqEwnUYAX
Adidas Schoen Two zwart Boa Terrex Wit HqHwSTr Adidas Schoen Two zwart Boa Terrex Wit HqHwSTr

ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Lichtgewicht accu’s met ‘extreme kracht’

Met de PowerXtreme X75 of X125 heb je een krachtige accu aan boord die aanzienlijk minder gewicht in de schaal legt dan een traditionele accu. Dankzij de bijzondere eigenschappen van dit type accu heb je onderweg toch de beschikking over heel veel comfortabele energie.

Speciaal voor campers

De vanouds bekende loodaccu is zwaar, kan gaan lekken en als je deze langere tijd niet gebruikt moet je de accu zorgvuldig opslaan en onderhouden. Dat moet dus anders. Met dit in het achterhoofd ontstond de LiFePO4 accu (Lithium IJzer fosfaat). Licht in gewicht, maar ‘zwaar’ als het gaat om ontlading en hoge stromen.
EmergoPlus levert dit type moderne lichtgewicht accu in verschillende capaciteiten. Voor gebruik in campers zijn de X75 en X125 optimaal, respectievelijk 75 en 150 Ah.

LiFePO4 accu’s kunnen zonder schade of nadelen geheel worden ontladen, zodat de maximale capaciteit ook daadwerkelijk kan worden benut. Bij een loodaccu is een ontlading van meer dan 40% onwenselijk en zelfs schadelijk. De PowerXtreme X75 is te vergelijken met een 150 Ah loodaccu, de X125 met een 250 Ah loodaccu.

Boa zwart Two Schoen Wit Adidas Terrex

Geen onderhoud nodig, lange levensduur

Een belangrijk voordeel van dit type lichtgewicht accu is verder dat onderhoud achterwege kan blijven, ook als de accu enkele maanden niet in gebruik is. De accu kan dus permanent in de camper blijven. Zonder tussentijds opladen, zonder druppellader. De gemiddelde levensduur van een LiFePO4-accu is drie tot vier keer die van een loodaccu: het is dus een aanschaf die zich binnen enkele jaren terug verdient. Het laden van deze accu’s gebeurt tijdens het rijden met de camper, via 230V bij het aansluiten van het voertuig aan een stroomvoorziening en desgewenst ook via één of meer zonnepanelen.

Laadregelaar voor zonnepaneel

Plaats één of meer zonnepanelen op het dak van je camper en je bent minder (vaak) afhankelijk van een externe stroombron. Dat biedt extra vrijheid onderweg, vooral voor kampeerders die graag ‘buiten de gebaande paden’ kamperen. De PowerXtreme XS20A MPPT (Maximum Power Point Tracker) haalt onder alle omstandigheden het maximale vermogen uit een zonnepaneel. Dankzij een MPPT-regelaar kun je dus volstaan met een kleiner – en dus ook lichter – zonnepaneel.

www.emergoplus.com

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Bag Medium Handtassen Palmer Cowboysbag Caramel g5qF7y47w

REACTIES

GERELATEERDE ARTIKELEN

Kaiser Blauw Peter Van Kaiser Peter Peter Pumps Blauw Pumps Van Pumps Van PSxngHv

Dometic PLB 40: sterke mobiele lithium-accu

De Dometic PLB 40 is een draagbare lithium-accu van 40 Ah. Hij is onder meer ideaal voor het voeden van je...

 1. 6 februari 2019, 11:00
 2. 1 Reacties

MEER Advertorial NIEUWS

Advertorial Caravans Play

Binnenklimaat volgens Kabe

Een caravan bouwen voor het Scandinavische klimaat is een uitdaging. Van extreme kou naar een warme zomer. En van een vochtige herfst naar heel veel sneeuw. Kabe schenkt daarom veel aandacht aan de verwarming,…

 1. 1 maart 2019, 17:00
 2. 0 Reacties
 3. Deel bericht
  FacebookTwitterPinterest
Advertorial Caravans

Kabe overtuigt

Wit Terrex Two Schoen zwart Adidas Boa

Op de CMT in Stuttgart wist Kabe wederom te overtuigen. Het Zweedse kwaliteitsmerk troefde de keiharde Duitse concurrentie af en won drie fraaie prijzen. De Royal werd ‘Caravan of the year 2019’ in zijn klasse…

 1. 10 februari 2019, 17:00
 2. 1 Reacties
 3. Deel bericht
  FacebookTwitterPinterest
Advertorial Campers

Genieten in een camper van Adria

Stijlvol, comfortabel, praktisch en gemaakt om jarenlang van te genieten. Dat zijn de campers van Adria. Voor dit jaar heeft de fabrikant een aantal wijzigingen aangebracht. Je leest het allemaal in ons nieuwste online…

 1. 10 februari 2019, 11:00
 2. 0 Reacties
 3. Deel bericht
  FacebookTwitterPinterest
Advertorial Campers Video Play

Roadtrip Buscamper 2019 Made in Holland

6 Storm Bag Inch Parham Grey Handtassen Cowboysbag 15 qTYwv5RnI

De Nieuwe Mercedes-Benz Sprinter vormt de basis voor Innova’s  Roadtrip 595L en de later dit jaar te introduceren 695L. Als kers op de taart is de Roadtrip serie nu ook leverbaar als 4×4 camper….

 1. 10 januari 2019, 17:00
 2. 0 Reacties
 3. Deel bericht
  FacebookTwitterPinterest
 4. Schoen Two Terrex Wit zwart Adidas Boa
Advertorial

Kabe wenst iedereen een Gott nytt år

De Nederlandse Kabe-dealers wensen iedereen een Gott nytt år, ofwel een gelukkig nieuwjaar. Ook in 2019 staan zij klaar voor iedereen die een Kabe caravan of camper van dichtbij wil bekijken. Met zoveel keus…

 1. 1 januari 2019, 17:00
 2. 0 Reacties
 3. Deel bericht
  FacebookTwitterPinterest